Διασωληνωμένοι στο ΚΑΤ δύο δασοπυροσβέστες

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΚΑΤ δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες, καθώς οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να εισαχθούν σε ΜΕΘ

Διασωληνωμένοι στο ΚΑΤ δύο δασοπυροσβέστες

Δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες που είχαν μεταφερθεί στο ΚΑΤ διασωληνώθηκαν και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στη ΜΕΘ, καθώς οι γιατροί έκριναν που η κατάστασή τους ήταν σοβαρή.

Νωρίτερα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ από την περιοχή της Δροσοπηγής και του Κρυονερίου. Ήδη στο σημείο κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ δέχεται κλήσεις για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα. Αναπτύσσει δυνάμεις, ασθενοφόρα και πληρώματα, στα διόδια των Αφιδνών και του Αγίου Στεφάνου.

Εκτιμάται πολύ δύσκολο βράδυ και αναμένεται να μπει εκτάκτως σε εφημερία νοσοκομείο της Αττικής εάν χρειαστεί για την αντιμετώπιση ασθενών.

Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ στην περιοχή έχουν αυξηθεί. Δύο μοτοσικλέτες άμεσης επέμβασης, 7 ασθενοφόρα και μια κινητή ιατρική μονάδα.

Λόγω της αυξημένων κλήσεων στο ΕΚΑΒ για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή ενεργοποίησης - έκτακτης εφημερευσης του ΓΝ «Σισμανόγλειο».

Για τα περιστατικά εγκαυμάτων δόθηκε εντολή ενεργοποίησης - έκτακτης εφημέρευσης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής - Εγκαυμάτων του ΓΝ ΚΑΤ

Στις περιοχές της πυρκαγιάς βρίσκονται 2 μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ, 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα και 7 ασθενοφόρα.

Στην Αττική εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».