Δυτική Μακεδονία: Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε δάση και δασικές εκτάσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις είναι σε ισχύ μέχρι τις 6 Αυγούστου στις 6 πρωί λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δυτική Μακεδονία: Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε δάση και δασικές εκτάσεις
Φωτογραφία αρχείου Photo credits: Eurokinissi

Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε περιαστικά δάση και δασικές εκτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι σήμερα (Πέμπτη 5 Αυγούστου) έως τις 6 το πρωί αύριο, μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και τα περιαστικά άλση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας λόγω αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός). Παράλληλα θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των δασικών εκτάσεων».

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει τις ημέρες που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών προβλέπει κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) και 5 (κατάσταση συναγερμού). Διευκρινίζεται επίσης ότι «από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους γεωκτηνοτρόφοι και κάτοικοι των ορεινών περιοχών, που κινούνται από και προς τον τόπο κατοικίας τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ