Ηλεία: Σεισμός 4 Ρίχτερ μετά την πυρκαγιά - Στις πληγείσες περιοχές ο Πρωθυπουργός

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Ηλεία, σημειώθηκε και σεισμός 4 βαθμών Ρίχτερ.

Ηλεία: Σεισμός 4 Ρίχτερ μετά την πυρκαγιά - Στις πληγείσες περιοχές ο Πρωθυπουργός
Photo credits: Eurokinissi

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 11:50 το πρωί, στον Πύργο και σε άλλες περιοχές της Ηλείας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε εννέα χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά του Πύργου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 26 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Πύργου.

Ο Πρωθυπουργός στις πληγείσες περιοχές

Στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Ηλείας θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η περαιτέρω ενεργός συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών. Ειδικότερες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ