Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Διακοπές ρεύματος και μήνυμα στους κατοίκους από το 112

Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που μαίνεται αυτήν την ώρα στη Βαρυμπόμπη, την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. 

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Διακοπές ρεύματος και μήνυμα στους κατοίκους από το 112
Photo credits: Eurokinissi

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Άνω Βαρυμπόμπη βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Τρίτης. Η πυρκαγιά είναι στον δήμο Αχαρνών και σε κοντινή απόσταση από τα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοϊου.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έβγαλε αμέσως προειδοποίηση 112 για τους κατοίκους, να κλείσουν παράθυρα και καμινάδες και να είναι σε διαρκή επιφυλακή, ενώ υπάρχουν και αρκετές διακοπές ρεύματος στην περιοχή.

Photo Credits: twitter

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια περιοχή με παρθένο δάσος, μακριά από κατοικίες. Οι πυροσβέστες τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι κάτι που βοηθά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή σπεύδουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Πηγή: in.gr