Καύσωνας: Περιοχές θα αγγίξουν και τους 46 βαθμούς! - Οι σημερινές θερμοκρασίες ρεκόρ (pics)

Ο καύσωνας καλά κρατεί και σε μερικές περιοχές το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 46 βαθμούς!

Καύσωνας: Περιοχές θα αγγίξουν και τους 46 βαθμούς! - Οι σημερινές θερμοκρασίες ρεκόρ (pics)

Για θερμοκρασίες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα συνεχιστούν για πολλές ακόμα ημέρες, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, στην πρόγνωσή του σημειώνοντας ότι η θερμοκρασία θα φτάσει σε ορισμένες περιοχές στους… 45-46 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την αυριανή ημέρα, Κυριακή, στην Αθήνα αναμένονται 42 βαθμοί Κελσίου, την Τρίτη 43-44, την Τετάρτη 42-43 «και έχουμε και συνέχεια με παρόμοιες θερμοκρασίες έως και τουλάχιστον την ερχόμενη Παρασκευή».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Το «κυρίως γεύμα» του καύσωνα έρχεται από τη Δευτέρα

Όσο μπορείτε, κάντε υπομονή. Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα είναι μια «πρόγευση» του καύσωνα.

Το «κυρίως γεύμα» έρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 6 Αυγούστου με θερμοκρασίες στους 43-44°C στα ηπειρωτικά, στους 41-42°C στα νησιά και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές στους 45-46°C.

Στην Αθήνα, τη Δευτέρα περιμένουμε 42°C, την Τρίτη 43-44°C, την Τετάρτη 42-43°C και έχουμε και συνέχεια με παρόμοιες θερμοκρασίες έως και τουλάχιστον την ερχόμενη Παρασκευή. Προσοχή διότι και οι επόμενες νύχτες θα είναι καυτές με τον υδράργυρο από τη Δευτέρα και έπειτα να μην καταφέρνει να πέσει κάτω από τους 30°C κατά μέσο όρο.

Σήμερα, στα Αρφαρά Μεσσηνίας, ο υδράργυρος έφτασε στους 44,6°C. Οριακά 45°C λοιπόν εκεί! Στην Αθήνα σήμερα έφτασε στους 41°C. Φανταστείτε επομένως να έρθουν για τα καλά οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τη Δευτέρα και έπειτα….

Την Κυριακή ο υδράργυρος θα αγγίξει τους… 44 βαθμούς Κελσίου

Συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές ελάχιστες και έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 42-44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 39 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 41-42 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς.

Πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου σε… 87 περιοχές

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε 87 σταθμούς ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 44,6 βαθμοί Κελσίου.

Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Πηγή: in.gr