Αχαΐα: Εκτός ελέγχου η φωτιά - Παραμένει κλειστή η Αθηνών - Πατρών, εκκενώνεται ο Λόγγος

Διακόπηκε η κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω της φωτιάς στη Ζήρια Αχαΐας. Σκάφη του Λιμενικού μεταφέρουν με ασφάλεια πολίτες. Σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία Αιγίου και Ρίου.

Αχαΐα: Εκτός ελέγχου η φωτιά - Παραμένει κλειστή η Αθηνών - Πατρών, εκκενώνεται ο Λόγγος

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών - Κορίνθου.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

«Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πυρκαγιάς στη Ζήρια Αχαΐας

ΩΡΑ 16:30 : ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ, ΓΙΑ ΟΣΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΖΗΡΙΑ ΑΧΑΙΑΣ. ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΤΕΑΣ.

ΩΡΑ 15:00 :ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΤΡΩΝ, ΑΠΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΕΩΣ ΛΟΓΓΟ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΕΩΣ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ».

Εκκενώνεται η παραλιακή κοινότητα του Λόγγου και ένα ξενοδοχείο

Εντολή δόθηκε περίπου στις 17:30 από την Πυροσβεστική υπηρεσία, για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της παραλιακής κοινότητας του Λόγγου της Αιγιάλειας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Ζήρια και έχει επεκταθεί προς τις παραλιακές περιοχές. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εντολή, πρόκειται να απομακρυνθούν και οι ένοικοι ξενοδοχείου της περιοχής του Λόγγου.

Επίσης έκλεισαν για λόγους ασφαλείας η νέα και η παλαιά εθνική οδός, Πατρών - Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρεπανο έως τα Σελιανίτικα.

Σκάφη του Λιμενικού μεταφέρουν με ασφάλεια πολίτες από την παραλιακή περιοχή του Λόγγου

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου.

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ, με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται και στην παραλία Λαμπίρι, για να συνδράμει εάν χρειαστεί, καθώς εκεί βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού Σώματος για απομάκρυνση πολιτών μέσω θαλάσσης.

Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στην Αιγιάλεια για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ζήριας.