Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας! Ως και 45 βαθμούς το επόμενο Σαββατοκύριακο (pic)

Καύσωνας διαρκείας έρχεται στη χώρα - Το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει ως και τους 45 βαθμούς το επόμενο Σαββατοκύριακο

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας! Ως και 45 βαθμούς το επόμενο Σαββατοκύριακο (pic)

Εφιαλτικές θα είναι οι επόμενες μέρες καθώς ο δροσερός καιρός θα δώσει τη θέση του σε καύσωνα διαρκείας που όπως λένε οι μετεωρολόγοι θα εξωθήσει το θερμόμετρο ακόμη και στους 45 βαθμούς Κελσίου. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι η θερμοκρασία το επόμενο Σαββατοκύριακo θα φτάσει ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Όπως λέει, ο καύσωνας που αναμένεται από τα μέσα της εβδομάδας, θα είναι ισχυρός ενώ τονίζει πως δεν είναι κάτι σύνηθες για τη χώρα μας. Η διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών θα είναι για δέκα ημέρες.

Η αρχή θα γίνει από τα Δυτικά την Τρίτη. Το διήμερο Τρίτη 27/7 και Τετάρτη 28/8 με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας να αγγίζουν τους 40-41°C την Τρίτη και τους 41-42°C την Τετάρτη. Τις ίδιες ημέρες, λόγω του μελτεμιού που στο Αιγαίο θα αγγίζει τα 6-7 μποφόρ, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από τους 37-38°C και τοπικά 39°C.

Στην Αττική η θερμοκρασία την Τρίτη θα φτάσει στους 37°C και την Τετάρτη στους 38°C.

Την Πέμπτη οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά την Πέμπτη 29/7, αναμένεται να σημειωθούν οι παρακάτω μέγιστες θερμοκρασίες :

Αττική : 40°C
Κεντρική Μακεδονία : 41-42°C
Δυτικά Ηπειρωτικά : 43-44°C
Θεσσαλία : 41-42°C
Ανατολική Πελοπόννησος : 41-42°C
Ιόνιο : 40°C
Κρήτη : 36°C
Κυκλάδες : 35°C
Δωδεκάνησα : 40-41°C (μέγιστες στη Ρόδο)

Για αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ δεν αποκλείονται βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Πηγή: in.gr