Σύλληψη εμπρηστή στο Κορωπί - Έβαζε φωτιές σε οικόπεδα

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιφερόταν σε οικοπεδικές εκτάσεις βάζοντας φωτιές σε διαφορετικές τοποθεσίες. Περισσότερες από 20 δασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Σύλληψη εμπρηστή στο Κορωπί - Έβαζε φωτιές σε οικόπεδα

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με την Π.Υ. Κορωπίου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού σε οικοπεδικούς χώρους, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες στη Δικαιοσύνη.

Το συγκεκριμένο άτομο σύμφωνα με μαρτυρίες εμφανιζόταν σε διάφορα οικόπεδα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και μετά από λίγα λεπτά εμφανίζονταν καπνοί.

Οι αρχές εκμεταλλεύτηκαν τις πληροφορίες που είχαν και έφτασαν στην σύλληψή του συγκροτώντας το κατηγορητήριο με τα πειστήρια που συγκέντρωσαν.

Στο μεταξύ περισσότερες από 20 δασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, στα 22 μέτωπα που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα, επιχείρησαν για την κατάσβεσή τους συνολικά 294 πυροσβέστες με 138 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα των ΟΤΑ.