Βόρεια Μακεδονία: Ο ΥΠΕΞ ζήτησε να αλλάξει ονομασία η «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας»

Θετικό ήταν το κλίμα στη συνάντηση του υπουργού εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Μουχάμεντ Σεϊντίνι, για το ζήτημα της αλλαγής της ονομασίας της Ομοσπονδίας.

Βόρεια Μακεδονία: Ο ΥΠΕΞ ζήτησε να αλλάξει ονομασία η «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας»

Συνάντηση είχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Μουχάμεντ Σεϊντίνι, όσον αφορά την ονομασία της Ομοσπονδίας.

Ο ΥΠΕΞ στην συνομιλία που είχαν ζήτησε να αλλάξει ονομασία η «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας» ώστε να ανταποκρίνεται στο συνταγματικό όνομα της χώρας.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείου Εξωτερικών της Βορείου Μακεδονίας, το κλίμα στην συνάντηση των δύο ανδρών ήταν θετικό και συμφωνήθηκε από κοινού να προσεγγίσουν την υπόθεση που έχει δημιουργηθεί με καλή διάθεση και να λύσουν τις διαφωνίες που έχουν προκύψει.

Ο Οσμάνι υπογράμμισε επίσης στον Σεϊντίνι τις νομικές υποχρεώσεις για χρήση του συνταγματικού ονόματος από τις οργανώσεις που εκπροσωπούν τη χώρα και που με οποιονδήποτε τρόπο λαμβάνουν επιδοτήσεις ή άλλου είδους χρηματοδότηση από το κράτος.

Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας παρουσιάστηκε ως «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Μακεδονίας (FFM)» προκαλώντας έτσι την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, που ξεκαθάρισε πως η ενέργεια αυτή ήταν αντίθεση στη Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ