Γερμανία: Στους 11 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Αυξάνονται οι αγνοούμενοι

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών, αλλά και των αγνοούμενων στη δυτική Γερμανία εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων.

Γερμανία: Στους 11 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Αυξάνονται οι αγνοούμενοι
Photo credits: Reuters

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 70 εξακολουθούν να αγνοούνται στο Αρβάιλερ της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, στη δυτική Γερμανία, όπου ποταμός υπερχείλισε έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ώρου. Οι αρχές έχουν κηρύξει την ευρύτερη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, το επίκεντρο της καταστροφής βρίσκεται στο Σουλντ, όπου τα νερά παρέσυραν έξι σπίτια και τέσσερα άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ η κατάσταση παραμένει ασαφής, καθώς θύματα έχουν έως τώρα ανασυρθεί στην Κολωνία, στο Ζόλινγκεν, στην Ούνα και στο Ράινμπαχ.

Τουλάχιστον 200.000 άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς πολλοί σταθμοί των μετασχηματιστών απενεργοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας, ενώ κάποιες εγκαταστάσεις δεν ήταν δυνατό να προσεγγιστούν, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Κλίματος του κρατιδίου, η βροχόπτωση έφθασε τα 148 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, ένα «νέο φαινόμενο» γι' αυτή την εποχή και την περιοχή. Επιτόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ τις προσπάθειες συνδράμουν οι ένοπλες δυνάμεις με ειδικά ερπυστριοφόρα οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ