Βαρνάβας: Δυσκολεύει η κατάσταση - Στη μάχη κατά της φωτιάς και το ρωσικό Beriev-200

Δύσκολη η κατάσταση με την φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής. Επιχειρούν 67 πυροσβέστες, 5 ελικόπτερα, και 7 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών το ρωσικό Beriev. Αναμένονται ενισχύσεις από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας.

Βαρνάβας: Δυσκολεύει η κατάσταση - Στη μάχη κατά της φωτιάς και το ρωσικό Beriev-200

Συνεχίζει να καίει δασική έκταση η φωτιά που νωρίτερα ξέσπασε στον Βαρνάβα Αττικής. Η πυροσβεστική κάνει λόγο για ενισχύσεις των δυνάμεών της. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα, 5 ελικόπτερα (το 1 ως συντονιστικό) και 7 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών το ρωσικό Beriev.

Ελευσίνα: Πυρκαγιά στο Πάτημα

Στην περιοχή μεταβαίνουν από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.

Διακοπή κυκλοφορίας

Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα. Ακόμα, στην Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες δεν κινδυνεύουν όμως προληπτικά κάποιοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.