Λιμάνι Πειραιά: Καθυστερήσεις και ουρές λόγω αυστηρών ελέγχων

Αυστηροί, αλλά αναγκαίοι έλεγχοι στα πιστοποιητικά των επιβατών προκαλούν καθυστερήσεις στα λιμάνια, την ώρα που συνεχίζεται αμείωτη η έξοδος του Ιουλίου.

Λιμάνι Πειραιά: Καθυστερήσεις και ουρές λόγω αυστηρών ελέγχων
Φωτογραφία αρχείου Photo credits: Eurokinissi

Μεγάλες ουρές επιβατών και αυτοκινήτων σχηματίζονται στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς συνεχίζεται αμείωτη η έξοδος των αδειούχων του Ιουλίου, ενώ αρκετοί είναι και οι ξένοι τουρίστες με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου. Επίσης και στη Θεσσαλονίκη σημειώνεται αυξημένη κίνηση στην έξοδο προς τη Χαλκιδική.

Οι καθυστερήσεις στον Πειραιά οφείλονται στους αυστηρούς και αναγκαίους ελέγχους στα πιστοποιητικά των επιβατών.

Τα μέτρα μέσα στα πλοία είναι αρκετά αυστηρά και οι τουρίστες καλούνται να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να φορούν διαρκώς τις μάσκες τους.

Σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά υπενθυμίζεται ότι για τους ενήλικες απαιτούνται:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης

β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή

γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

- Για ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

- Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

- Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Για σήμερα Σάββατο έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 11 από της Ραφήνας και 8 από το Λαύριο, ενώ χθες, 9 Ιουλίου απέπλευσαν από τον Πειραιά 25 πλοία, από τη Ραφήνα 11 και από το Λαύριο 9.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη το λιμενικό θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να διευκολύνει τις καταστάσεις αλλά και να ελέγχει σχολαστικά τα πρωτόκολλα.

Επίσης ανάσες δροσιάς αναζητούν οι Θεσσαλονικείς και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξεκίνησαν πρωί πρωί προκειμένου να πάνε στις παραλίες της Χαλκιδικής.

Αυτήν την ώρα ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Κίνηση σημειώνεται και στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα, στο ορφανό χιλιόμετρο της Ποτίδαιας, στη διασταύρωση της Γερακινής και στο φανάρι της Νικήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ