Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο: Φοιτητές μαθαίνουν την Ελλάδα - Η επίσκεψη στο Καραϊσκάκη (vid)

Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο βοηθά συμπατριώτες μας φοιτητές και φοιτήτριες αμερικανικών πανεπιστημίων που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, να γνωρίσουν την Ελλάδα. Ξεναγήθηκαν και στις εγκαταστάσεις του Γεώργιος Καραϊσκάκης

Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο: Φοιτητές μαθαίνουν την Ελλάδα - Η επίσκεψη στο Καραϊσκάκη (vid)

Με ένα σημαντικό πρόγραμμά του, το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο βοηθά συμπατριώτες μας φοιτητές και φοιτήτριες αμερικανικών πανεπιστημίων που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, να γνωρίσουν την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας που στηρίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τα παιδιά ξεναγήθηκαν και στις εγκαταστάσεις του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Eλληνοαμερικάνοι φοιτητές φωτογραφίζονται στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Νωρίτερα, είχαν ξεναγηθεί στην έδρα του Ολυμπιακού γνωρίζοντας από κοντά το γήπεδο των πρωταθλητών Ελλάδος.

Πρόκειται για τους φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που εφαρμόζει κάθε καλοκαίρι το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και το οποίο βοηθά σπουδαστές αμερικανικών πανεπιστημίων που έχουν γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, να γνωρίσουν καλύτερα την πατρίδα των γονιών τους και στη συνέχεια να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στην Αμερική.

«Πάντα ήθελα να έρθω εδώ. Αυτή είναι η ομάδα μου, αυτή είναι η ομάδα των γονιών μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, ξεκάθαρα. Ωστόσο δεν θα ήμουν εδώ χωρίς το πρόγραμμα. Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο μάς δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε με υψηλού επιπέδου ανθρώπους εδώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο», λέει ο Λεωνίδας Τσιριγώτης, φοιτητής.

Η επίσκεψη στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν μία από τις πολλές επισκέψεις και δράσεις που περιλαμβάνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα του American Hellenic Institute.

«Αποτελεί τιμή που έχω τη δυνατότητα να ζήσω όλα αυτά τα σημαντικά γεγονότα, κυρίως που επισκέφθηκα ένα γήπεδο σαν αυτό, που είναι θρυλικό για την πόλη των Αθηνών και για την Ελλάδα συνολικά. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις ΗΠΑ. Όλοι γνωρίζουν τον Ολυμπιακό», λέει η Ξένια Ευαγγελούλη, φοιτήτρια.

Εφαρμόζεται για 13η χρονιά και βοηθά Έλληνες και Κύπριους φοιτητές να συσφίξουν τις σχέσεις τους με την Ελλάδα και εκτός από τα εκπαιδευτικά ταξίδια, έχει και συναντήσεις με πολιτικούς, στρατιωτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες και άλλες προσωπικότητες.

«Το πρόγραμμα το αρχίσαμε αποκλειστικά μέσα από το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο για να προωθήσουμε στη μελλοντική νέα γενιά της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας τα θέματα αυτά που προωθούμε μέσα από το American Hellenic Institute. Που είναι η σχέση μεταξύ Αμερικής-Ελλάδος, Αμερικής-Κύπρου», λέει ο Νίκος Λαρυγγάκης, πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής American Hellenic Institute Foundation.

Το πρόγραμμα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου με το εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα, στηρίζεται και από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Ο κύριος Μαρινάκης συνεχώς μας υποστηρίζει στο πρόγραμμα αυτό με μια χορηγία κάθε χρόνο, που πιστεύει στο πρόγραμμα και εκτιμάμε ιδιαίτερα την υποστήριξή του και βάσει αυτού προσπαθώ να του δείξω και άλλα κομμάτια της ελληνικής κοινότητας, όχι μόνο βέβαια τα πολιτικά και τα γεωστρατηγικά», προσθέτει ο κ. Λαρυγγάκης.

Το American Hellenic Institute ιδρύθηκε το 1974, είναι μη κερδοσκοπικός φορέας και έχει στόχο τη σύσφιξη και την ανάπτυξη των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα.

To φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το αποχαιρετιστήριο δείπνο προς τιμήν όλων των σπουδαστών.