Σκηνικό πολέμου την Τετάρτη (7/7) στην Αττική Οδό!

Αττική Οδός, μέρα μεσημέρι στα διόδια της Παλλήνης. Οπλισμένοι φαντάροι σαν αστακοί και στρατιωτικά οχήματα με τις μηχανές αναμμένες. Πραξικόπημα; Πόλεμος; Τίποτα από όλα αυτά. Ταινία!

Σκηνικό πολέμου την Τετάρτη (7/7) στην Αττική Οδό!

Αττική Οδός ώρα 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (7/7) στα διόδια της Παλλήνης. Ξένοι φαντάροι οπλισμένοι σαν αστακοί με τα αυτόματα στους ώμους. Στρατιωτικά οχήματα με τις μηχανές αναμμένες έτοιμα να φύγουν για πού; Ποιος ξέρει; Έγινε πραξικόπημα; Πόλεμος; Τίποτα από όλα αυτά. Γυριζόταν ταινία! Ουφ και προς στιγμήν τρομάξαμε...

Το μάτριξ της Αττικής Οδού εφιστούσε την προσοχή για «χαλασμένο όχημα», στη δεξιά λωρίδα, όμως όσο προχωρούσαμε αυτό που αντικρίζαμε θύμιζε εμπόλεμη ζώνη ή αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα... Κάτι σαν Ανατολική Γερμανία του '70, Ιράκ του σήμερα. Στρατιωτικά οχήματα με πάνοπλους φαντάρους απ’ έξω, επιβατηγά αυτοκίνητα εποχής του ’70 πλάι μας. Μια Lancia Fulvia, ένα Ford Capri, ένα FIAT 127 και κόσμος, πολύς κόσμος σε ταραχή!

Τρομάξαμε στην αρχή. Κάτι η ζέστη και η υγρασία, κάτι οι ατέλειωτες σειρές του Netflix, που μας έχουν δημιουργήσει ένα χωροχρονικό αποπροσανατολισμό, είπαμε εδώ είμαστε: Μπήκαμε στη Βαγδάτη και δεν το καταλάβαμε! Γρήγορα επανήλθε η νους στην πραγματικότητα: Για εμβολιασμό κινούσαμε και «πέσαμε» στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Αντόνιο Μπαντέρας. Και η Αττική οδό έγινε κινηματογραφικό στούντιο που παρέπεμπε σε άλλες εποχές. Η ταινία «The Enforcer» άρχισε να γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ημέρες και τώρα έχει «κατέβει» στην Αττική.

Πράγματι, λόγω των απαιτήσεων των γυρισμάτων από τις 05.00 τα ξημερώματα έως τις 18.00 το απόγευμα, υπήρξε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, που οδηγεί στο Σταθμό Διοδίων Παλλήνης, καθώς και στις Λωρίδες Κυκλοφορίες 1 έως και 5 του σταθμού Διοδίων Παλλήνης, Νότια προς Κατεχάκη (δεξιότερες λωρίδες διοδίων) της Αττικής Οδού, περιοχής Δήμου Παλλήνης.΄ Αυτή ήταν η λιτή μα περιεκτική ανακοίνωση από τους διαχειριστές της Οδού.

πηγή: reader.gr