Βαγγέλης Μαρινάκης: Εφοπλιστικό... χτύπημα με 186 εκατομμύρια δολάρια - Πόσα πλοία διαχειρίζεται

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρήγγειλε τρία containerships, με option για τρία ακόμη, χωρητικότητας 1.800 ΤΕUs έκαστο. Κάθε πλοίο αναμένεται να κοστίσει περίπου 31 εκατ. δολάρια.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Εφοπλιστικό... χτύπημα με 186 εκατομμύρια δολάρια - Πόσα πλοία διαχειρίζεται

Συνεχίζει τις επενδύσεις σε νέο τονάζ η Capital Maritime του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, με το νέο "χτύπημα" να αφορά τον κλάδο των containerships.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου με 37,3 εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με το Capital.gr η ναυτιλιακή παρήγγειλε τρία containerships, με option για τρία ακόμη, χωρητικότητας 1.800 ΤΕUs έκαστο.

Κάθε πλοίο αναμένεται να κοστίσει περίπου 31 εκατ. δολάρια, ενώ το ναυπηγείο το οποίο θα αναλάβει την κατασκευή τους είναι το νοτιοκορεάτικο Hyundai Mipo Dockyard. Η παράδοση των containerships αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Ο Όμιλος του κ. Μαρινάκη εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος στις ναυπηγήσεις πλοίων όλων των τύπων.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Capital Maritime επένδυσε σε 4+2 tankers με "πράσινες" προδιαγραφές, ενώ η Capital Gas ενίσχυσε το ναυπηγικό πρόγραμμα νέων LNG carriers.

Οι πωλήσεις

Τέλος, σημειώνεται ότι μέσα στο έτος, η Capital Maritime, πούλησε, σύμφωνα με ναυλομεσίτες, τέσσερα υπό ναυπήγηση containerships, έναντι 445,6 εκατ. δολαρίων. Η ναυτιλιακή αποκόμισε καθαρά κέρδη σχεδόν 32 εκατ. δολαρίων, καθώς η αξία της αρχικής παραγγελίας έφτανε τα 414 εκατ. δολάρια.

Συνολικά ο Όμιλος του εφοπλιστή φέρεται να διαχειρίζεται περισσότερα από 90 πλοία, με δραστηριότητα σε όλους τους κύριους κλάδους.