Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι ξανά οι κατηγορούμενοι

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των εφέσεων που είχαν καταθέσει οι πρωτοδίκως καταδικασθέντες για το θάνατο του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη με το δικαστήριο να αποφασίζει για δεύτερη φορά την ενοχή τους

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι ξανά οι κατηγορούμενοι

Έπεσε η αυλαία της δίκης για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής στα Ιωάννινα που είχε βρεθεί νεκρός κοντά στη λίμνη και ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια είχε υποστεί άγριο bullying και βασανιστήρια από τους συμφοιτητές του.

Σήμερα (7/7) ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των 8 εφέσεων και οι 5 από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι όπως άλλωστε είχαν κριθεί και πρωτοδίκως.

Για τους τρεις που ήταν ανήλικοι το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν. Να σημειωθεί ότι ίδια ήταν και η εισαγγελική εισήγηση.

Σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή.

Σημειώνεται ότι την ώρα που ανακοινώθηκε από την Έδρα η απόφαση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα για αρκετή ώρα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η μητέρα και η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους ενώ ο πατέρας του συγκλόνισε το ακροατήριο με τα λόγια του.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα στις 26 Ιουνίου του 2019 οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι είχαν καταδικαστεί σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, ενώ για τους υπόλοιπους πέντε η συνολική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση 36 μηνών με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα ενώ είχε αθωωθεί ο ένας από τους 9 κατηγορούμενους.