Φιλιππίνες: Ανακτήθηκε το μαύρο κουτί από τη συντριβή αεροσκάφους C-130

Ανακτήθηκε από τις αρχές των Φιλιππίνων το μαύρο κουτί του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη στις 4 Ιουλίου.

Φιλιππίνες: Ανακτήθηκε το μαύρο κουτί από τη συντριβή αεροσκάφους C-130
Photo credits: Reuters

Οι αρχές των Φιλιππίνων ανέκτησαν το μαύρο κουτί του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη την Κυριακή 4 Ιουλίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 50 άνθρωποι, δήλωσε στις 6 Ιουλίου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της χώρας της Ασίας, ο υποστράτηγος Σιριλίτο Σομπεχάνα.

Ο πιλότος, εξαιρετικά πεπειραμένος στον τύπο αυτόν αεροσκάφους, σκοτώθηκε στη συντριβή του στο νησί Χολό, διευκρίνισε ο υποστράτηγος Σομπεχάνα, ο οποίος μίλησε στο Ρόιτερς τηλεφωνικά.

Κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό, συνολικά 52 άνθρωποι -49 στρατιωτικοί και τρεις πολίτες στο έδαφος- σκοτώθηκαν και άλλοι 51 τραυματίστηκαν.

Το μεταγωγικό, που κατασκευάζει η αμερικανική Lockheed, μετέφερε μέλη των ένοπλων δυνάμεων που επρόκειτο να πάρουν μέρος σε επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστών. Βγήκε από τον διάδρομο μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Χολό. Ο στρατός ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπέστη επίθεση.

Η Σουλού, επαρχία 950 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, της Μανίλας, αποτελεί εστία της δράσης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ