ΟΑΣΑ: Καθημερινές στάσεις εργασίας στα λεωφορεία της Αθήνας από 6 έως 9 Ιουλίου

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην παράταση του χειμερινού ωραρίου που φέρνει διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς και αποφάσισαν καθημερινές στάσεις εργασίας στα λεωφορεία από την Τρίτη 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου μεταξύ 12:00 – 17:00.

ΟΑΣΑ: Καθημερινές στάσεις εργασίας στα λεωφορεία της Αθήνας από 6 έως 9 Ιουλίου

Καθημερινές στάσεις εργασίας στα λεωφορεία από την προσεχή εβδομάδα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ, αν συνεχίσει να εφαρμόζεται το χειμερινό ωράριο που φέρνει διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να δώσει διορία ως την Δευτέρα 5 Ιουλίου στην εταιρεία να σταματήσει να προγραμματίζει διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς.

Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από την Τρίτη 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, θα πραγματοποιούν καθημερινά στάσεις εργασίας μεταξύ 12:00 – 17:00.

Σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Συνδικάτου, οι εργαζόμενοι καλούνται να μη δουλεύουν με διακεκομμένο ωράριο ή να εργάζονται στα ρεπό τους έως και την προσεχή Δευτέρα.

Την περασμένη εβδομάδα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ είχε ζητήσει να μην ισχύσει η απόφαση για παράταση του χειμερινού ωραρίου στα λεωφορεία έως και τα μέσα του μήνα με παράλληλη εκτέλεση διακεκομμένων βαρδιών από τους οδηγούς.

Σημειώνεται ότι οι λεωφορειακές γραμμές οι οποίες εκτελούνται με λεωφορεία και οδηγούς των ΚΤΕΛ έχουν ήδη περάσει στο πρόγραμμα Θερινό Ι από αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: in.gr