Αποφυλακίζεται ύστερα από δύο χρόνια ο Μπιλ Κόσμπι - Είχε καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις

Το δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης έως 10 έτη στον Μπιλ Κόσμπι καθώς πάνω από 60 γυναίκες τον είχαν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση. 

Αποφυλακίζεται ύστερα από δύο χρόνια ο Μπιλ Κόσμπι - Είχε καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις

Την Τετάρτη (30/6) το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνια ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση και ο Αμερικανός ηθοποιός θα αποφυλακιστεί.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μία συμφωνία που είχε συνάψει ο ηθοποιός με εισαγγελέα στο παρελθόν απαγορεύει την καταδίκη του για την υπόθεση. Ο Μπιλ Κόσμπι έχει εκτίσει περισσότερα από δύο χρόνια της ποινής του, που κυμαίνεται από 3 έως 10 έτη, σε φυλακή κοντά στη Φιλαδέλφεια.

O 83χρονος κωμικός, που έγινε διάσημος από την τηλεοπτική σειρά «The Cosby Show», είχε κριθεί ένοχος σε τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον της Άντρεα Κόνσταντ το 2004.

Τον Ιανουάριο του 2004, στην οικία του στο Τσέλτενχαμ (Πενσιλβάνια), ο Μπιλ Κόσμπι είχε προτείνει στην Κόνσταντ να πιει ένα ποτήρι κρασί και μαζί τρία χάπια, τα οποία – όπως της είπε – θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει, προτού την κακοποιήσει, ενώ εκείνη δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί. Ο Μπιλ Κόσμπι κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από περισσότερες από 60 γυναίκες, κατηγορίες που είχαν παραγραφεί εκτός από την υπόθεση της Κόνσταντ.