Eπίθεση στη Μονή Πετράκη: Στο Δρομοκαΐτειο ο 37χρονος ιερέας

Ο ιερέας-δράστης της επίθεσης με βιτριόλι μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Eπίθεση στη Μονή Πετράκη: Στο Δρομοκαΐτειο ο 37χρονος ιερέας
Photo credits: Eurokinissi

Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε, από αστυνομικούς, το μεσημέρι, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες την ώρα που ήταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο σε βάρος του.

Ο ιερέας πρόκειται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση και στη συνέχεια θα αποφασιστεί τι θα γίνει.

Να σημειωθεί ότι ο συνήγορος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, τόνισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν.

«Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας», εξήγησε ζητώντας συγγνώμη εκ μέρους του ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

«Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς», είπε επίσης σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση.

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, και λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί», πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr