Παραιτήθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Σταύρος Μπαλάσκας γνωστοποίησε την παραίτησή του από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, την οποία απέδωσε σε διαφωνίες με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας.

Παραιτήθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ

Παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος απέδωσε τους λόγους της παραίτησης σε διαφωνίες με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκου.

«Κατόπιν επανειλημμένων προσωπικών επιθέσεων και συνεχείς απόπειρες διαπόμπευσης εκ μέρους της διοίκησης της ΠΟΑΣΥ με αποτέλεσμα δυστυχώς σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια την δική μου και της οικογένειας μου από ακραίες ομάδες που για μια ακόμα φορά επιτέθηκαν στο σπίτι που διαμένουν τα παιδιά μου δημιουργώντας τους αναίτια τρόμο και ταραχή αποφάσισα σήμερα να δηλώσω την παραίτηση μου από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Αδυνατώ πια να συμμετέχω σε συνδικαλιστικό όργανο στο οποία προεδρεύει ο κύριος αυτός και η κλειστή του ομάδα και προπαντός με τον τρόπο που το κάνουν», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι η παραίτηση του κ. Μπαλάσκα έρχεται μερικές μέρες μετά από την απόφαση της αστυνομίας να διατάξει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή αστυνομικού, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση συζυγοκτονίας στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, καθώς μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «βλάκα» τον πιλότο επειδή έκατσε και σκηνοθέτησε τη ληστεία, αφού, όπως είπε, αν έπαιρνε αμέσως την αστυνομία και ομολογούσε ότι εν βρασμώ ψυχής σκότωσε τη σύζυγό του, θα έπεφτε στα πιο μαλακά.

Η δήλωσή του προκάλεσε άμεσα την αντίδραση τόσο της κοινής γνώμης, όσο και πολλών κομμάτων.

Πηγή: naftemporiki.gr