Κορονοϊός: Κατάργηση μάσκας έξω και άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Κορονοϊός: Κατάργηση μάσκας έξω και άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι
Photo credits: Eurokinissi

Την κατάργηση της χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αρκεί να μην επικρατεί συνωστισμός, εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων η οποία συνεδριάζει από το πρωί.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου Υγείας εισηγούνται επίσης την πλήρη άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, την κατάργηση των self-tests για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, την αύξηση του ορίου των ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση (σε μέχρι και δέκα άτομα) και την αύξηση του ορίου των καλεσμένων σε δεξιώσεις (στα 300 άτομα). Παράλληλα εισηγούνται στις οργανωμένες παραλίες να επιτρέπονται 120 άτομα ανά 1000 τ.μ. επιφάνεια παραλίας.

Οι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένονται στις 18:00 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Στην τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας θα πάρουν μέρος η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. Στην ενημέρωση αναμένεται να συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφέρθηκε στην συνεδρίαση των ειδικών, εκτιμώντας πως θα υπάρχει απόφαση για τις μάσκες μέσα στην ημέρα.

Η κ. Πελώνη τόνισε επίσης ότι σε συνθήκες συνωστισμού θα πρέπει να διατηρείται η χρήση της μάσκας.

«Η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ