«Θα ζητηθεί αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού» δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν

Το οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης Καρολάιν είναι απολύτως κατάλληλο τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού της, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, ο οποίος δήλωσε ότι θα ζητηθεί η αποκλειστική επιμέλειά του.

«Θα ζητηθεί αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού» δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν
Photo credits: Eurokinissi

Την εξ ολοκλήρου επιμέλεια του μωρού της άτυχης Καρολάιν Κράουτς, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου, ζητά η οικογένεια της θανούσης, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, Θανάση Χαρμάνη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος γνωστοποίησε ότι θα διεκδικηθεί η πλήρης επιμέλεια του παιδιού, καθώς, όπως είπε, το οικογενειακό περιβάλλον της Καρολάιν είναι απολύτως κατάλληλο, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, ενώ η μητέρα της Καρολάιν, φαίνεται αποφασισμένη να μη χάσει και το μοναδικό της εγγόνι, μετά και από το θάνατο της κόρης της.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «Υπήρχε μια επαφή με την οικογένεια του κατηγορουμένου. Εάν δεν βρεθεί από κοινού λύση θα υποβάλλουμε τα αιτήματά μας στην αρμόδια εισαγγελέα ανηλίκων και εκείνη θα κρίνει με προσωρινή διάταξη. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή η γιαγιά η οποία έχασε το παιδί της, μη χάσει και το εγγόνι της».

Επεσήμανε επίσης ότι «η αντιδικία στο ποινικό μέρος δεν επιδρά, με κανέναν τρόπο στο θέμα της επιμέλειας του παιδιού. Θα κριθεί με γνώμονα ποιο είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να μεγαλώσει αυτό το παιδί».

Σε σχέση με την έως τώρα συμπεριφορά του καθ’ ομολογία δράστη, ο κ. Χαρμάνης είπε: «Είδατε εσείς κανένα σημάδι ενσυναίσθησης από την πλευρά του κατηγορουμένου, ο οποίος επί 37 ημέρες παραπλανούσε τους πάντες και κατάφερε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, ευτυχώς δεν κατάφερε να παραπλανήσει την αστυνομία».

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν η Καρολάιν ήταν σε μια κακοποιητική σχέση ο κ. Χαρμάνης αρνήθηκε να το σχολιάσει. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν έχει καμία σημασία εάν υπήρξαν οποιεσδήποτε προστριβές μέσα στην οικογένεια στο παρελθόν, όσον αφορά το εκ προμελέτης ή το εν βρασμώ ψυχικής ορμής έγκλημα.

«Ξέρετε ο βρασμός ψυχικής ορμής έχει νομολογηθεί ότι είναι μια αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος. Ένα θύμα, το οποίο κοιμάται δεν μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος», δήλωσε για ακόμη μια φορά.

«Ο κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με όποιον τρόπο νομίζει πρόσφορο ότι θα επιτύχει μια δικαστική απόφαση με μειωμένες ποινές. Το ίδιο κάνει και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Η αλήθεια θα φανεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Όταν θα γίνει η δίκη και επιβληθεί κάποια ποινή τότε θα μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Αντιλαμβάνεστε ότι οι σχολιασμοί αυτοί είναι υπερασπιστικοί, δεν θέλω να τους σχολιάσω», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

Πηγή: naftemporiki.gr