Έρχεται καύσωνας με 43 βαθμούς κελσίου - Προειδοποίηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Σε τροχιά καύσωνα η χώρα. Έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης. Πού και πότε θα έχουμε, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, 41-43 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός έως το τέλος της εβδομάδας.

Έρχεται καύσωνας με 43 βαθμούς κελσίου - Προειδοποίηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Συνεχίζεται η αστάθεια τη Δευτέρα 21/06, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις, ωστόσο σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, αρχής γενομένης από την Τρίτη 22/06.

Βαλερί Μπακό: Δικάζεται για τον φόνο του βασανιστή πατριού και κατόπιν συζύγου της

Το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27/06, με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 24/06 - Σάββατο 26/06, οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες να φτάνουν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας 21/06, ενώ με σύμβολα επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται χαλαζοπτώσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές με τα κόκκινα τρίγωνα όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει μέγεθος μεγαλύτερο των 2 εκατοστών.