Γλυκά Νερά: Συγκέντρωση γυναικών στο Σύνταγμα για την Καρολάιν (vid)

Στη μνήμη της Καρολάιν, συγκέντρωση στο Σύνταγμα από γυναικείες οργανώσεις που ζητούν να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος «γυναικοκτονία»

Γλυκά Νερά: Συγκέντρωση γυναικών στο Σύνταγμα για την Καρολάιν (vid)

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα προκειμένου να κατοχυρωθεί νομικά τώρα ο όρος γυναικοκτονία πραγματοποίησαν γυναικείες οργανώσεις με αφορμή τη στυγνή δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στο Σύνταγμα στις 7:30 μ.μ. του Σαββάτου και όπως φαίνεται από το οπτικοακουστικό υλικό δεκάδες γυναίκες ντυμένες στα μαύρα και έχοντας ζωγραφισμένα κόκκινα (σ. ματωμένα) χέρια στο λαιμό ζήτησαν να μπει ένα τέλος στον κατάλογο γυναικοκτονιών στην χώρα μας.

Με μηνύματα όπως «Το όχι σημαίνει όχι», η «Πατριαρχία Δολοφονεί», «Οι γυναικοκτόνοι έχουν τα κλειδιά του σπιτιού μας» και «Η θέση της γυναίκας είναι στον αγώνα», γυναίκες κάθε ηλικίας έδειξαν έτσι την οργή τους και τον θυμό τους απέναντι στον δολοφονικό σεξισμό αλλά και το σύστημα που τον αναπαράγει εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα να ενισχύεται και να αναπαράγεται η πατριαρχία που, όχι σπάνια, μπορεί να οδηγήσει και σε άγριες γυναικοκτονίες.

Το πανό που πρωταγωνιστεί στη συγκέντρωση γράφει «Μας σκοτώνουν, καμία λιγότερη».

Κρατώντας αυτό γυναίκες και άνδρες που παρευρέθηκαν στο Σύνταγμα ζήτησαν να μπει ένα τέλος στον σεξισμό, στην πατριαρχία και τον ρατσισμό.

Να σημειωθεί στη συγκέντρωση για την Καρολάιν στο Σύνταγμα υπήρξε αναφορά στο περιστατικό που σημειώθηκε στα Πετράλωνα και συγκεκριμένα στη καταγγελία για βιασμό εργαζόμενης γυναίκας στην περιοχή των Πετραλώνων.

Ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου ενημερώθηκε από γυναίκα στη γειτονιά ότι «εργαζόμενη ξέφυγε από άντρα, ο οποίος την προσέλαβε για να του καθαρίσει το σπίτι και την κρατούσε από το πρωί εκεί και την βίαζε».

Πηγή: in.gr