Γλυκά Νερά-Συνήγορος υπεράσπισης: «Δεν ζητάμε καμία ψυχιατρική εξέταση»

Ο 33χρονος δράστης της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά θα απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιουνίου στις 10 το πρωί, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε για να προετοιμάσει την απολογία του. 

Γλυκά Νερά-Συνήγορος υπεράσπισης: «Δεν ζητάμε καμία ψυχιατρική εξέταση»
Photo credits: Eurokinissi

Aπομονωμένος στο κελί του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ υπό φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση για λόγους ασφαλείας βρίσκεται ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο 33χρονος πιλότος περιέγραψε βήμα-βήμα στους αστυνομικούς τη σχέση που είχε με τη σύζυγό του Καρολάιν, τονίζοντας: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα». Την ίδια στιγμή στο φως ήρθαν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της 20χρονης στα οποία αναφέρει συνεχείς τσακωμούς με τον σύζυγό της ενώ κάνει λόγο για το ότι ήθελε να χωρίσει αλλά η γέννηση του μωρού την κράτησε. Η Καρολάιν αναζητούσε ξενοδοχεία το βράδυ της δολοφονίας της, ενώ αναφέρει στο ημερολόγιό της ότι είχε βρει ένα σπίτι στο Χαλάνδρι.

Το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιουνίου τον επισκέφθηκε ένας από τους δικηγόρους του, ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο οποίος επισήμανε ότι ο 33χρονος έχει αρχίσει πλέον να συνειδητοποιεί το μέγεθος της πράξης του. Ο κατηγορούμενος εξακολουθεί ωστόσο να επιμένει ότι δεν είχε προσχεδιάσει τον φόνο αλλά και να αποδίδει την ευθύνη στο θύμα, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της Καρολάιν εναντίον του, όπως επιμένει να ισχυρίζεται στους αστυνομικούς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαϊωαννίδης επεσήμανε πως η τελευταία κουβέντα που είπε ο κατηγορούμενος κατά την διάρκεια της προανακριτικής έκθεσης, ήταν «συγγνώμη».

«Έχει αποδεχθεί ό,τι έκανε και είναι καταρρακωμένος» είπε και ο έτερος συνήγορός του Βασίλης Σπύρου ο οποίος δήλωσε: «Μου είπε ότι θέλει να τιμωρηθεί γι’ αυτά που έκανε» προσθέτοντας ότι ο πιλότος «λυτρώθηκε» με την ομολογία του φόνου. Όπως υποστήριξε ο συνήγορος, «ούτε κίνητρο υπήρχε ούτε προσχεδιασμένο ήταν», ενώ σημείωσε ότι τα ευρήματα των αστυνομικών, λόγου χάρη σε σχέση με την αφαίρεση της κάρτας από την κάμερα ασφαλείας, δείχνουν ότι «δεν τα είχε σχεδιάσει όλα αυτά».

«Έκανε 37 ημέρες να ομολογήσει, γιατί είχε μια θολή σκέψη στο μυαλό του, πώς να σώσει το παιδί του», υποστήριξε ο συνήγορος του κατηγορούμενου πιλότου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης. «Δεν ζητάμε καμία ψυχιατρική εξέταση και ούτε κάποια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», είπε ο συνήγορος του καθώς ως πιλότος ο 33χρονος περνά τακτικά από ψυχιάτρους για πραγματογνωμοσύνη.

Πηγή: naftemporiki.gr