Γλυκά Νερά: Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. (vid)

Σε ανακοινώσεις σχετικά με την εξιχνίαση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά προέβη η Ελληνική Αστυνομία.

Γλυκά Νερά: Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. (vid)
Photo Credits: Eurokinissi

Τον τρόπο αλλά και τα στοιχεία που αξιοποίησε η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να φτάσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά ανακοίνωσε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε όλες τις υποθέσεις δίνουμε κόπο και ψυχή, η υπόθεση ήταν δύσκολη. Η ΕΛ.ΑΣ δεν δουλεύει με υποψίες, πρέπει να τεκμηριώνει αδιάσειστα ό,τι λέει», είπε ο διευθυντής Ασφαλείας Πέτρος Τζεφέρης, σημειώνοντας το πόσο σημαντικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν ότι χτίστηκε σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος.

Η διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων Πηνελόπη Μηνιάτη αναφέρθηκε στις εργαστηριακές εξετάσεις, σημειώνοντας ήταν εξαιρετικά κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού, καθώς κατά την εξέταση του προέκυπταν έντονες αναντιστοιχίες σε σχέση με τη μαρτυρία του 32χρονου κι έτσι τέθηκαν ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων αποδείχθηκαν καθοριστικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης, εξήγησε πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι που οδήγησε στην εξιχνίαση. Τόνισε ότι ένα από τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα αφορούσε στην αιτία θανάτου της 20χρονης, που ήταν η ασφυξία με κλείσιμο της μύτης.

Πρόσθεσε ότι ήταν ασυνήθιστο το ότι ο σκύλος της οικογένειας βρέθηκε κρεμασμένος κι επισήμανε ότι η κάμερα που υπήρχε στο σαλόνι της οικίας, τα κινητά τηλέφωνα και το ρολόι smartwatch της 20χρονης ήταν κρίσιμα στοιχεία που βοήθησαν την ΕΛ.ΑΣ να εξιχνιάσει το έγκλημα.

Δίωξη για δύο κακουργήματα

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 32χρονου πιλότου, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Διώκεται για τα εξής κακουργήματα: Ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου. Τα πλημμελήματα είναι: Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Πηγή: kathimerini.gr