Γλυκά Νερά: Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η ομολογία του πιλότου-δολοφόνου της Καρολάιν

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και η ομολογία του 33χρονου πιλότου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ - Τι έγραψαν Daily Mail, Guardian, Sun και Mirror.

Γλυκά Νερά: Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η ομολογία του πιλότου-δολοφόνου της Καρολάιν

Η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά απασχόλησε εκτενώς από την πρώτη στιγμή τον βρετανικό Τύπο, εξαιτίας τόσο της ειδεχθούς φύσης του εγκλήματος αλλά και της βρετανικής καταγωγής της άτυχης 20χρονης. Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η υπόθεση-θρίλερ, τον Μάιο, ο ξένος Τύπος μέσα από ρεπορτάζ είχε αναφερθεί στη δυσκολία εύρεσης υπόπτων.

Οι ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου με την ομολογία του 33χρονου πιλότου μονοπώλησαν ξανά το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ με την "Daily Mail" να ανεβάζει πρωτοσέλιδο το θέμα, τον Guardian να γράφει εκτενές ρεπορτάζ και τη "The Sun" να τις δημοσιεύει σαν «έκτακτη είδηση».

Daily Mail: "Ομολογία - βόμβα από σύζυγο βρετανίδας νύφης"

Γλυκά Νερά: Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η ομολογία του πιλότου -

Πρωτοσέλιδο στην Daily Mail, οι εξελίξεις στα Γλυκά Νερά με τη βρετανική εφημερίδα να αναφέρει όλο το χρονικό της υπόθεσης, και τις υποψίες των αρχών για τον ρόλο του 32χρονου συζύγου.

Η εφημερίδα είχε παρακολουθήσει την υπόθεση από την αρχή, κάνοντας λόγο για στυγερή δολοφονία της Βρετανίδας μητέρας. Το έγκλημα απασχόλησε πολύ τους Βρετανούς, που μαζί με τους Έλληνες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.

Γλυκά Νερά: Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η ομολογία του πιλότου -

Στο δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρεται ακόμα πως το ζευγάρι είχε μαλώσει πριν τη δολοφονία και είχε ανταλλάξει μηνύματα με υβριστικό περιεχόμενο.

Ακόμα σημειώνει τα νέα στοιχεία που οδήγησαν τις αρχές να καλέσουν τον πιλότο εκ νέου για κατάθεση, όπως το έξυπνο ρολόι που φορούσε η 20χρονη κοπέλα.

Guardian: "Έλληνας ομολογεί τη δολοφονία της βρετανίδας συζύγου του"

Γλυκά Νερά: Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η ομολογία του πιλότου -

Στο άρθρο του για την υπόθεση ο Guardian στέκεται στην εσπευσμένη μεταφορά του 33χρονου με ελικόπτερο στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. ενώ παρουσιάζει όλους τους ισχυρισμούς του που είχε αρχικά κάνει για τους τρεις ληστές που εισέβαλαν τάχα στο σπίτι του: «Είχε ισχυριστεί ότι η σύζυγός του δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι τους στη Γλυκά Νερά, ένα βορειοανατολικό προάστιο της Αθήνας, στις 11 Μαΐου. Η Καρολάιν Κράουτς, 20 ετών, βρέθηκε νεκρή από ασφυξία στη σοφίτα σε ένα κρεβάτι δίπλα στην 11 μηνών κόρη της. Το βρέφος δεν τραυματίστηκε.

Οι ελληνικές αρχές είχαν εκδώσει ανταμοιβή 300.000 ευρώ για πληροφορίες σχετικά με το έγκλημα. Την Πέμπτη, οι αρχές δήλωσαν ότι ήρθαν στο φως νέα στοιχεία» αναφέρει μεταξύ άλλων η βρετανική εφημερίδα.

The Sun: "Τη στραγγάλισα"

Γλυκά Νερά: Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η ομολογία του πιλότου -

Η ομολογία δολοφονίας από τον 33χρονο βρίσκεται σε εκτενές άρθρο της Sun με τον ανατριχιαστικό τίτλο «Τη στραγγάλισα»: «Ο Έλληνας σύζυγος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη Βρετανίδα γυναίκα του αφότου εκείνη τον απείλησε πως θα έφευγε με το παιδί τους» γράφει η βρετανική εφημερίδα.

«Ομολόγησε ότι σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του ύστερα από πάνω από οκτώ ώρες ανάκρισης. Τα στοιχεία που ενοχοποιούσαν τον σύζυγο και που είχε η αστυνομία στη διάθεση της ήταν τέτοια που ο πιλότος δεν μπορούσε να αρνηθεί ότι διέπραξε το έγκλημα» γράφει η Sun, η οποία μάλιστα έπαιξε σαν «έκτακτη είδηση» τη μεταφορά του πιλότου από την Αλλόνησο στη ΓΑΔΑ, λόγω των νέων στοιχείων που προέκυψε από την υπόθεση.

Γλυκά Νερά: Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η ομολογία του πιλότου -

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Sun" στο ρεπορτάζ της «χθες ο σύζυγός της 20χρονης Βρετανίδας,μεταφέρθηκε στην Αθήνα αφού η αστυνομία είπε ότι ήθελε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Η αστυνομία έφτασε με ελικόπτερο στην Αλόννησο, όπου ο 33χρονος είχε πάει από την Τετάρτη για το μνημόσυνο της 20χρονης. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι αστυνομικοί τον πλησίασαν διακριτικά ακολουθώντας το μνημόσυνο και του ζήτησαν να επιστρέψει στην Αθήνα μαζί τους. Στην πρώτη επίσημη δήλωση της αστυνομίας, έπειτα από πέντε εβδομάδες, επιβεβαίωσαν ότι ο 33χρονος πιλότος ανακρίθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών. Ένας αστυνομικός περιέγραψε την εξέλιξη αυτή ως "game changer". Τα νέα ευρήματα θα παρουσιαστούν στον 32χρονο», ανέφερε πηγή στην Sun Online και συνέχισε: «Θα κληθεί να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις υπό το φως αυτής της νέας εξέλιξης».

Σε άλλο σημείο, η Sun Online αναφέρει: «Οι αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν «τρία ενδιαφέροντα ευρήματα» από την έρευνα. Το ένα αφορά στις κάρτες μνήμης στις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού. Προηγουμένως είχε αναφερθεί ότι η συμμορία τις είχε αφαιρέσει πριν μπει στο σπίτι.

Δεύτερον, τα δεδομένα φαίνεται να αποδεικνύουν δραστηριότητα στο κινητό τηλέφωνο του συζύγου της Καρολάιν, τη στιγμή που, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, ήταν δεμένα τα μάτια και τα χέρια του.

Τρίτον, τα δεδομένα από το έξυπνο ρολόι της Καρολάιν - το οποίο παρακολουθούσε αυτόματα τον σφυγμό της - "δεν συνδέονται με το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων, όπως είχε δοθεί στην προηγούμενη μαρτυρία του συζύγου της"».

Mirror: "Ομολογεί ο σύζυγος βρετανίδας μάνας που δολοφονήθηκε δίπλα στην 11 μηνών κόρη της"

Γλυκά Νερά: Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η ομολογία του πιλότου -

Στη συγκλονιστική υπόθεση αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της και η Mirror η οποία αναφέρει στον τίτλο: «Ο σύζυγος 20χρονης Βρετανίδας μητέρας που δολοφονήθηκε πλάι στην 11 μηνών κόρη της, ομολογεί το έγκλημα».

Χθες το απόγευμα, προτού ομολογήσει ο δράστης, η βρετανική εφημερίδα αναφέρθηκε σε άρθρο της πως η αστυνομία έφτασε με ελικόπτερο στο νησί της Αλοννήσου όπου βρισκόταν ο 33χρονος για το μνημόσυνο της συζύγου του.

Πηγή: News247.gr