Το βράδυ η απόφαση για την αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως κατά της απεργίας

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ έχουν ζητήσει η αγωγή της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά της απεργίας να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.

Το βράδυ η απόφαση για την αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως κατά της απεργίας
Photo Credits: Eurokinissi

Σε λίγες ώρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης 16 Ιουνίου.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μη διαταραχτεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου ανέφεραν: «Δεν έχουμε εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση».

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ ανέφεραν ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια, γι' αυτό και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.

Πηγή: naftemporiki.gr