Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Κυριακή 13 Ιουνίου

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Σαββάτου, η κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα θα συνεχιστεί και την Κυριακή (13/6).

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Κυριακή 13 Ιουνίου

Φονική αποδείχτηκε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε σήμερα τη χώρα. Νεκρός εντοπίστηκε, σε κατοικημένη περιοχή στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, άντρας, μάλλον οδηγός αυτοκινήτου το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, στη διάρκεια της σφοδρής νεροποντής που έπληξε την πόλη.

Τον άτυχο άντρα εντόπισε κάτοικος της περιοχής, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο όπου παρασύρθηκε το αυτοκίνητο, κοντά στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στις γύρω περιοχές, όπου κατά διαστήματα έπεσε και χαλάζι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ισόγεια καταστήματα και δρόμοι και να σημειωθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Πλημμύρισαν καταστήματα

Το ξαφνικό μπουρίνι έπληξε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα σταδιακά και κατά διαστήματα και σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στη Σταυρούπολη, στη Νεάπολη και γενικότερα στη δυτική Θεσσαλονίκη, τα καιρικά φαινόμενα ήταν εντονότερα, σε σχέση με το κέντρο της πόλης. Ιδιοκτήτες καταστημάτων και ισόγειων κατοικιών επικοινωνούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άντληση υδάτων και την απομάκρυνση σπασμένων κλαδιών δέντρων.

Στην Αττική

Η έντονη νεροποντή χτύπησε και την Αττική τις μεσημεριανές ώρες. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονταν από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, επικράτησαν σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τη νύχτα αναμένονταν να σταματήσουν.

Και την Κυριακή 13/6

Ωστόσο θα συνεχιστεί και αύριο η αστάθεια του καιρού, με βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, ενώ κατά τόπους θα υπάρξουν για μια ακόμη μέρα ισχυρά φαινόμενα με χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή αναμένεται άστατος καιρός, κυρίως στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στη Θράκη, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

naftemporiki.gr