Καιρός: Kακοκαιρία-εξπρές και στην Αττική τις επόμενες ώρες με καταιγίδες - Πού και πότε

Χαλάει απότομα ο καιρός - Η κακοκαιρία - εξπρές θα «χτυπήσει» και στην Αττική - Πού και πότε θα έχουμε ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα επιμείνουν έως αργά το βράδυ.

Καιρός: Kακοκαιρία-εξπρές και στην Αττική τις επόμενες ώρες με καταιγίδες - Πού και πότε

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, την Τετάρτη 9 Ιουνίου οι ατμοσφαιρικές συνθήκες (ψυχρές αέριες μάζες στα μέσα και ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας - θέρμανση του εδάφους) θα προκαλέσουν εκ νέου την εκδήλωση έντονης αστάθειας. Έτσι, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Πελοπόννησος, η Στερεά και η Ήπειρος, ενώ στη Στερεά και στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα κατά τόπους θα επιμείνουν έως και αργά το βράδυ.

Παροδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού Αττικής.

Στον προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις κατά τα τρίωρα 12:00-15:00 και 15:00-18:00, ενώ τα κίτρινα σύμβολα τονίζουν τις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων.