Πακιστάν: 63 νεκροί από εκτροχιασμό και σύγκρουση δύο τρένων

Ένας εκτροχιασμός τρένου και η σύγκρουση του με ένα άλλο έχουν μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε 63 ανθρώπους στο νότιο Πακιστάν.

Πακιστάν: 63 νεκροί από εκτροχιασμό και σύγκρουση δύο τρένων
Photo Credits: AP

Τουλάχιστον 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον εκτροxιασμό αμαξοστοιχίας και την επακόλουθη σύγκρουσή της με άλλο τρένο τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στο νότιο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων της χώρας.

Η Pakistan Railways έδωσε στη δημοσιότητα δύο καταλόγους με τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας τοπική ώρα κοντά στην πόλη Νταχάρκι, στα βόρεια της επαρχίας Σιντ, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Πακιστανικών Σιδηροδρόμων. Την ώρα εκείνη οι περισσότεροι από τους 1.200 επιβάτες των δύο τρένων κοιμόντουσαν.

Το ένα τρένο εκτροχιάστηκε και στη συνέχεια προσέκρουσε επάνω του το δεύτερο, που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Το Millat Express εκτελούσε το δρομολόγιο από το Καράτσι στην πόλη Σαρντόγα όταν εκτροχιάστηκε κι έπεσε στις γραμμές. Την ώρα εκείνη ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, το Sir Syed Exress, που είχε ξεκινήσει από το Ραβαλπίντι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών Φαουάντ Τσόντρι, τα δύο δυστυχήματα σημειώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Πηγή: naftemporiki.gr