Αυτοκτόνησε αξιωματούχος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Τέλος στη ζωή του φέρεται να έβαλε Γιαγούσι Μόρι, αξιωματούχος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος πήδηξε μπροστά από συρμό του μετρό.

Αυτοκτόνησε αξιωματούχος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Ανώτερος αξιωματούχος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (JOC) φέρεται να αυτοκτόνησε πηδώντας μπροστά από συρμό του μετρό, όπως ανακοίνωσε ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Nippon Television, επικαλούμενο πηγές από την μητροπολιτική αστυνομία του Τόκιο.

Η αστυνομία ερευνά τις λεπτομέρειες σχετικά με το θάνατο του αξιωματούχου, Yasushi Moriya, 52 ετών, αντιμετωπίζοντάς το ως "προφανή αυτοκτονία", σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη πράξη, σύμφωνα με το reuters.

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η είδηση της αυτοκτονίας, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας τον Ιανουάριο του 2021 υπήρξε αύξηση των αυτοκτονιών για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.

Συγκεκριμένα 20.919 άνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2020, αριθμός που αυξήθηκε κατά 3,7% από το προηγούμενο έτος. Μάλιστα, ποσοστά ήταν πιο αυξημένα για τις γυναίκες και τα νεαρότερα άτομα.

Πηγή: News247.gr