ΗΠΑ: Μητέρα υποχρέωσε την 6χρονη κόρη της σε αχρείαστες επεμβάσεις και 470 αγωγές

Φρίκη στην Ουάσινγκτον με θύμα ένα 6χρονο κοριτσάκι. Η 31χρονη μητέρα έκανε διαδικτυακές αναζητήσεις για "τραγούδια κηδείας" και "πώς να πάρεις χρήματα για να φροντίζεις μέλος της οικογένειας με αναπηρία".

ΗΠΑ: Μητέρα υποχρέωσε την 6χρονη κόρη της σε αχρείαστες επεμβάσεις και 470 αγωγές

Ανατριχίλα προκαλεί η υπόθεση μιας 31χρονης στην Ουάσινγκτον, η οποία υποχρέωσε την 6χρονη υιοθετημένη κόρη της να υποβληθεί σε πολλές περιττές επεμβάσεις και σε περισσότερες από 470 θεραπευτικές αγωγές.

Η Sophie Hartman είχε βάλει στο παιδί νάρθηκες στα πόδια και την είχε υποβάλει σε εγχειρήσεις για να μπει σωληνάκι σίτισης και ένα ακόμα για να ξεπλένει τα έντερά του.

Η γυναίκα αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες δευτέρου βαθμού για βιαιοπραγία εναντίον παιδιού και απόπειρα βιαιοπραγίας κατά παιδιού, σε μια υπόθεση που οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες αποκαλούν "ιατρική παιδική κακοποίηση".

Γιατροί κατήγγειλαν, με επιστολή τους στην αρμόδια αρχή, την υπόθεση, οδηγώντας σε έρευνα. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, η μικρή διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο και τέθηκε σε παρακολούθηση 16 ημερών. Στο διάστημα αυτό δεν επιβεβαιώθηκε κανένα εύρημα ή σύμπτωμα που να υποστηρίζει οποιαδήποτε από τις διαγνώσεις που είχαν γίνει. Το παιδάκι ήταν απολύτως υγιές...

Το παιδί αναγκάστηκε σε "όλο και πιο επεμβατικές" διαδικασίες, με χειρουργικό εμφύτευμα σωλήνα τον Ιούλιο του 2017 για να πάρει τρόφιμα, νερό και φάρμακα απευθείας στο στομάχι. Τον Δεκέμβριο του 2018, του τοποθετήθηκε χειρουργικά ένα σωληνάκι στο έντερο για να τα ξεπλένει. Και η θετή μητέρα του ζητούσε χειρουργικό ορμονικό εμφύτευμα για την καταστολή της πρώιμης έναρξης της εφηβείας, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Η γυναίκα είπε ότι το παιδί, το οποίο απομακρύνθηκε από τη φροντίδα της τον Μάρτιο, δεν χρειαζόταν νάρθηκες ποδιών ή αναπηρική καρέκλα, αλλά συνέχισε να το πιέζει να τα χρησιμοποιεί, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Παράλληλα, την ίδια περίοδο η Hartman έκανε εράνους, για να αγοράσει όχημα που να μπορεί να μεταφέρει αναπηρικό καροτσάκι. Οι έρευνες των αρχών έδειξαν ότι η μητέρα είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο αναφορικά με "τραγούδια κηδείας" και "πώς να πληρωθείς για να φροντίζεις μέλος της οικογένειας με αναπηρία".

Πηγή: News247.gr