Εμβόλιο AstraZeneca: Πέθανε από θρόμβωση η 44χρονη από το Ηράκλειο

Κατέληξε η 44χρονη γυναίκα η οποία παρουσίασε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της και νοσηλεύονταν στο ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και αρκετές ημέρες.

Εμβόλιο AstraZeneca: Πέθανε από θρόμβωση η 44χρονη από το Ηράκλειο

Έχασε την μάχη για τη ζωή η 44χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο, που εμφάνισε θρόμβωση αμέσως μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca. Η άτυχη γυναίκα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ σήμερα οι γιατροί, νωρίτερα, επιβεβαίωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή, ενημέρωσαν τους οικείους της και στη συνέχεια την αποσωλήνωσαν. Να επισημάνουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο θάνατο στην Ελλάδα από θρόμβωση η οποία συνδέεται με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Υπενθυμίζεται πως η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία.

Μία εβδομάδα μετά, άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της. Η κατάστασή της κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και γι' αυτό και μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη, ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και πραγματοποίησαν τα test τα οποία και οδήγησαν στην απόφαση να αποσωληνωθεί η γυναίκα.

Να επισημάνουμε ότι την προηγούμενη Τετάρτη 26/5 η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ομότιμος καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, είχε αναφέρει ότι μέχρι εκείνη την ημέρα, από την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου του 2020, είχαν χορηγηθεί 3.662.292 δόσεις εμβολίου της Pfizer/BioNTech, 499.799 δόσεις εμβολίου της Moderna, 88.730 δόσεις εμβολίου της Janssen, Johnson & Johnson, και 905.915 δόσεις εμβολίου της AstraZeneca με το εμβόλιο Vaxzevria.

"Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης-θρομβοπενίας, για οικονομία χρόνου θα το λέμε TTS, μετά τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρίας AstraZeneca. Από τις περιπτώσεις αυτές, οι 4 εκδηλώθηκαν σε γυναίκες ηλικίας 36, 44, 47 και 61 ετών και η μια σε άνδρα ηλικίας 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε και εξήλθε από το Νοσοκομείο, 3 νοσηλεύονται και μια γυναίκα δυστυχώς κατέληξε" είχε αναφέρει τότε η πρόεδρος, με το τραγικό αυτό κατάλογο να συμπληρώνεται πλέον με έναν ακόμη θάνατο, της 44χρονης, ενώ με εξαίρεση τον 35χρονο άνδρα εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι άλλες δυο γυναίκες.

Επίσης διερευνάται και η περίπτωση μίας 34χρονης με θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τζάνειο.

Πηγή: News247.gr