Στη Θράκη μεταβαίνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας φτάνει σήμερα (30/5) στην Ελλάδα και θα έχει συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκο Δένδια, όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη Θράκη μεταβαίνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θράκη θα μεταβεί σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί αρχικά τη Θράκη ιδιωτικά ανεπίσημα μεν, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβει τους πάγιους ισχυρισμούς της Άγκυρας για «τουρκική μειονότητα».

Το βράδυ ο Νίκος Δένδιας θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ΥΠΕΞ, με τον οποίο η επίσημη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα. Το πρωί της Δευτέρας (31/5) ο κ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει η συνάντηση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών στο υπουργείο Εξωτερικών και συνέντευξη Τύπου προς τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Τουρκίας χωρίς δημοσιογράφους.

Το μεσημέρι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από Αθήνα για Άγκυρα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Πηγή: News247.gr