ΗΠΑ: Δύο νεκροί και δέκα αγνοούμενοι σε ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες από την Κούβα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε πλοιάριο που μετέφερε Κουβανούς μετανάστες στα ανοιχτά της Φλόριντα, ενώ η αμερικανική ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό δέκα αγνοουμένων.

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και δέκα αγνοούμενοι σε ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες από την Κούβα
Photo Credits: USCGSoutheast/Twitter

«Η ακτοφυλακή διέσωσε οκτώ ανθρώπους και ανέσυρε δύο πτώματα από τη θάλασσα γύρω στις 13:00 της Πέμπτης (27/5), σε απόσταση 29 χιλιομέτρων από το Κι Γουέστ», το νησί στα νότια της Φλόριντα στις ΗΠΑ. Πολλά σκάφη και εναέρια μέσα έχουν κινητοποιηθεί στην έρευνα για δέκα αγνοούμενους μετά από ναυάγιο πλοιαρίου από την Κούβα, αναφέρεται στην ανακοίνωση των αρχών που αναρτήθηκε στο Twitter.

Οι επιζώντες είπαν ότι απέπλευσαν από το λιμάνι της πόλης Μαριέλ στην Κούβα την Κυριακή (23 Μαΐου). Το πλοιάριό τους ανατράπηκε την Τετάρτη (26 Μαΐου).

Προς το παρόν έχει αναγνωριστεί μόνο το ένα από τα δύο θύματα.

Το αρχιπέλαγος των Κις απέχει μόνο 170 χιλιόμετρα από την Αβάνα και βρίσκεται πάνω στην πορεία που ακολουθούν οι Κουβανοί επίδοξοι μετανάστες για να φτάσουν δια θαλάσσης στις ΗΠΑ.

Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στην Κούβα οδήγησε σε αύξηση της παράνομης μετανάστευσης. Τους τελευταίους οκτώ μήνες η αμερικανική ακτοφυλακή έχει διασώσει 298 άτομα, από μόλις 49 κατά το οικονομικό έτος 2020, σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ