Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου από τη Σαντορίνη

Το αεροσκάφος της εταιρίας TUI που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Σαντορίνη με προορισμό τις Βρυξέλλες προσγειώθηκε αναγκαστικά στο Βελιγράδι αναφέροντας δυσλειτουργία και διαρροή καυσίμου

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου από τη Σαντορίνη

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι 80 επιβάτες της πτήσης TB2182 της εταιρείας TUI, η οποία ξεκίνησε από τη Σαντορίνη γύρω στις 13:00 της Πέμπτης (27/5) με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο που πετούσε από τη Σαντορίνη προς τις Βρυξέλλες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Nikola Tesla» λόγω δυσλειτουργίας και διαρροής καυσίμων.

Συγκεκριμένα περίπου 50 λεπτά μετά την απογείωση και με το αεροσκάφος να βρίσκεται πάνω από τη Βοσνία, σήμανε συναγερμός, σύμφωνα με το Radarbox, λόγω διαρροής καυσίμου, με συνέπεια την αναγκαστική προσγείωσή του, στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, το «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα υγείας μεταξύ των επιβατών, ενώ βέβαια λόγω του πρόσφατου γεγονότος με την αεροπειρατεία στη Λευκορωσία οι συνειρμοί δεν άργησαν να έρθουν.

Δεν υπήρχε όμως κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο και φαίνεται πως το πρόβλημα προήλθε από τεχνική βλάβη.

Οι 80 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν με ασφάλεια το σκάφος και αναμένουν στο κτίριο του αεροδρομίου οδηγίες της TUI για να συνεχίσουν το ταξίδι.