Συναγερμός για την εξαφάνιση της Δήμητρας από τη Λέσβο

Ανησυχία έχει σημάνει στις Aρχές της Λέσβου με την εξαφάνιση της Δήμητρας ή αλλιώς Δημήτρη Καλογιάννη. Αγνοείται από τις 6 Απριλίου.

Συναγερμός για την εξαφάνιση της Δήμητρας από τη Λέσβο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο, με την εξαφάνιση της Δήμητρας, ή αλλιώς, όπως είναι δηλωμένη από τους συγγενείς της, Δημήτρη Καλογιάννη, από την περιοχή του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο.

Είναι 64 ετών και εξαφανίστηκε την 06/04/21 . Έχει γαλανά μάτια και ύψος 1,75μ. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε κόκκινο πουλόβερ και λευκό παντελόνι.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 26/05/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

Σημειώνεται ότι πριν λίγους μήνες, και συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβριο, η ιστοσελίδα "Στο Νησί" είχε δημοσιεύσει καταγγελία, σύμφωνα με την οποία η Δήμητρα στη Λέσβο υφίστατο κακοποιητικές συμπεριφορές. Άτομα την εξανάγκαζαν σε εξευτελιστικές πράξεις, ενώ τη βιντεοσκοπούσαν.

Λίγα λόγια για τη ζωή της Δήμητρας από τη Λέσβο

Η Δήμητρα γεννήθηκε πριν από 63 χρόνια στη Συκαμιά Λέσβου. Από μικρή ένιωθε ότι ήταν διαφορετική. Από την ηλικία των 14 αισθανόταν και ομολόγησε στους γονείς της ότι είναι γυναίκα, οι οποίοι αντέδρασαν κλείνοντάς την σε ίδρυμα.

Η ίδια δραπέτευσε στην Αθήνα όπου έζησε για κάποια χρόνια ως άστεγη. Τελικά επέστρεψε στο νησί για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της για 25 χρόνια.

Το 2015, όταν εκατοντάδες βάρκες έβγαιναν στις ακτές της Σκάλας Συκαμιάς και το νησί είχε γεμίσει δημοσιογράφους από όλο τον πλανήτη, η εικόνα της να τριγυρίζει με το αγαπημένο της ροζ φόρεμα, έκανε κάποιους να ενδιαφερθούν και για την σκληρή ιστορία της.

Στα τέλη του 2015, η Καναδή Rory Aurora Richards που είχε επισκεφτεί την Λέσβο για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, εντυπωσιάστηκε από αυτή την ιστορία και όταν τυχαία γνώρισε έναν Σουηδό, τον Torbjörn Stenberg που είχε φωτογραφική μηχανή, αποφάσισαν να μιλήσουν μαζί της και να φωτογραφήσουν. Πήγαν για ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο σπίτι της και κατέγραψαν την κουβέντα τους, η οποία δημοσιεύτηκε στα αγγλικά, στο Pappas Post.

«Νιώθεις άντρας ή γυναίκα;» ρώτησαν αρχικά για να ξέρουν πώς να την αποκαλούν από κει και πέρα. «Γυναίκα» ήταν απάντηση, «και το όνομά μου είναι Δημήτρης».

Πηγή: News247.gr