Λευκορωσία: Το Μινσκ καλεί τη Δύση σε συνομιλίες και απειλεί για αντίποινα

Εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς κατακραυγής για την αεροπειρατεία που οδήγησε στη σύλληψη του μπλόγκερ Ρομάν Προτασέβιτς, το Μινσκ κάλεσε σε συνομιλίες τη Δύση και απείλησε για αντίποινα

Λευκορωσία: Το Μινσκ καλεί τη Δύση σε συνομιλίες και απειλεί για αντίποινα
Photo Credits: ZUMA

Η Λευκορωσία ζήτησε την Τετάρτη 26 Μαΐου να διεξαχθούν συνομιλίες με τη Δύση αναφορικά με το περιστατικό με το αεροσκάφος που προκάλεσε κατακραυγή. Επιπλέον δήλωσε ότι το Μινσκ θα περιορίσει τις εισαγωγές, καθώς και τη διαμετακόμιση από τη χώρα ως απάντηση σε τιμωρητικά μέτρα της Δύσης, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιου είδους διαμετακόμιση αφορά η απειλή, αν και ρωσικό πετρέλαιο και αέριο ρέει μέσω της Λευκορωσίας προς την Ευρώπη.

Τα σχόλια, έγιναν από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας, εν μέσω κατακραυγής για την αναγκαστική προσγείωση πτήσης της Ryanair την Κυριακή στο Μινσκ, όπου συνελήφθη αντιφρονών μπλόγκερ.

Νωρίτερα, και ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντρ Λουκασένκο έκανε τα πρώτα του σχόλια μετά το συμβάν της Κυριακής. Κατηγόρησε «αυτούς που θέλουν το κακό» της χώρας του ότι προσπαθούν να στραγγαλίσουν τη Λευκορωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ