Υπόθεση Προτάσεβιτς: Οι δηλώσεις του Έλληνα που κατέβηκε στο Μινσκ

Απαντήσεις για την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Ryanair έδωσε ο Έλληνας που αποβιβάστηκε στο Μινσκ. 

Υπόθεση Προτάσεβιτς: Οι δηλώσεις του Έλληνα που κατέβηκε στο Μινσκ
Photo Credits: AP

Μηχανικός στον τομέα των υπολογιστικών μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας είναι σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας ο Έλληνας που αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος της Ryanair, όταν αυτό έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα πάντα με το μέσο ενημέρωσης της Λευκορωσίας ο άνδρας φέρεται να δήλωσε πως πήρε την πτήση από την Αθήνα για το Βίλνιους με στόχο εκεί να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση για να μεταβεί στο Μινσκ, όπου βρίσκεται η σύζυγός του.

Δεδομένου ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λευκορωσία, όπως μεταδόθηκε από το κανάλι, άδραξε της ευκαιρίας και αποβιβάστηκε στο Μινσκ.

Σημειώνεται ότι από τους 126 επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί στην πτήση της Ryanair με προορισμό το Βίλνιους, 121 συνέχισαν το ταξίδι έως τον τελικό προορισμό μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Οι υπόλοιποι αποβιβάστηκαν στη Λευκορωσία. Οι δύο από τους «απόντες» ήταν ο Προτάσεβιτς και η σύντροφός του, ενώ οι υπόλοιποι τρεις ερευνάται αν ήταν πράκτορες που είχαν την ευθύνη για την ομαλή εξέλιξη της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη διασταύρωση των στοιχείων με τα οποία ταξίδεψαν, από την οποία προκύπτει ότι πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα, με αρμόδιο αξιωματούχο να διευκρινίζει μιλώντας χθες στην Καθημερινή ότι «δεν πρόκειται για Ρώσους υπηκόους». Κυβερνητικό στέλεχος άφηνε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ένας από τους τρεις να είναι Έλληνας. Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με τη Europol και τις Αρχές της Λιθουανίας. Πάντως, το κανάλι της Λευκορωσίας μετέδωσε ότι οι άλλοι δύο επιβάτες που κατέβηκαν στο Μινσκ ήταν μια κοπέλα που ονομάζεται Αλεξάνδρα Σταμπρέντοβα και ένας άνδρας ονόματι Σεργκέι Κουλάκοφ.

Η Αλεξάνδρα Σταμπρέντοβα φέρεται να ζήτησε από τους υπεύθυνους του αεροδρομίου να της επιτραπεί η παραμονή στη χώρα. Έπειτα από μερικά τηλέφωνα και αρκετή αναμονή πήρε τελικά το «πράσινο φως».

Πηγή: kathimerini.gr