Το Ισραήλ αποφάσισε εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το Ισραήλ αποφάσισε την κατάπαυση του πυρός με τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ αποφάσισε εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη «φλεγόμενη» περιοχή της Μέσης Ανατολής με την κυβέρνηση του Ισραήλ να αποφασίζει εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτό ανέφερε στο Twitter ο Ιταμάρ Έιχνερ, ο διπλωματικός συντάκτης της εφημερίδας Yedioth Ahronoth, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Reuters μεταδίδει πως αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαιώνει ότι μια «αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή με το Ισραήλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 2 τα ξημερώματα.

Εν τω μεταξύ, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ Γκιλάντ Ερντάν αλληλοκατηγορήθηκαν νωρίτερα για «γενοκτονία», στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Στη σημερινή συζήτηση, εμείς δεν βλέπουμε την προάσπιση των στόχων που έχει θέσει ο ΟΗΕ αλλά μάλλον μια αδιαφορία της Χαμάς στον Χάρτη (σ.σ. του Οργανισμού) η οποία, όπως οι Ναζί, επιδίδεται στη γενοκτονία του εβραϊκού λαού», υποστήριξε ο Ισραηλινός διπλωμάτης.

«Αυτή η συζήτηση χαρακτηρίζεται από την απάτη και το ψέμα» επειδή «η Χαμάς βάζει στο στόχαστρο πολίτες ενώ το Ισραήλ στοχοθετεί τους τρομοκράτες», επέμεινε. «Η Χαμάς είναι μια τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση που εκτόξευσε περισσότερες από 4.000 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων τις 11 τελευταίες ημέρες”, πρόσθεσε ο Γκιλάντ Ερντάν.

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης αποχώρησε από το αμφιθέατρο της Γενικής Συνέλευσης όταν ξεκίνησε την ομιλία του ο Ριγιάντ αλ Μάλικι.