Καιρός: Απότομη αλλαγή τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους

Αλλάζει απότομα ο καιρός. Πού θα εκδηλωθούν τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, πού θα έχουμε χαλαζοπτώσεις και πού θυελλώδεις ανέμους

Καιρός: Απότομη αλλαγή τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης στη Μακεδονία και στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα επηρεάσουν σημαντικά περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική), της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρα θα επηρεαστούν επίσης τμήματα των Σποράδων και του Ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων, ιδιαίτερα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το απόγευμα της Παρασκευής 21/05.

Στον προγνωστικό χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 21/05.

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στον προγνωστικό χάρτη , παρουσιάζονται με βέλη οι επικρατούσες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.