Φωτιά στην Κορινθία: Πολύ δύσκολη η κατάσταση - Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 - Νέα εκκένωση οικισμών

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με τη μεγάλη φωτιά που καίει για σχεδόν 24 ώρες στην Κορινθία, με τρεις νέους οικισμούς να εκκενώνονται.

Φωτιά στην Κορινθία: Πολύ δύσκολη η κατάσταση - Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 - Νέα εκκένωση οικισμών

Πολύ δύσκολη, όπως όλα δείχνουν, είναι η κατάσταση με τη μεγάλη φωτιά που καίει για σχεδόν 24 ώρες στην Κορινθία, με τρεις νέους οικισμούς να εκκενώνονται νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.

Λίγο μετά τις 20:30 ενεργοποιήθηκε εκ νέου το 112, μέσω του οποίου συστήθηκε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Αναλυτικά το μήνυμα στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών

Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων σχετικά με την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

«Θα είναι μια δύσκολη βραδιά»

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τα όσα είπε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την πυρκαγιά, μίλησε για «πολύ δύσκολη βραδιά».

«Θα είναι μια δύσκολη βραδιά, ζητάμε σε όλους να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή σε επαγρύπνηση. Δίνουμε μάχη απέναντι σε δύσκολες συνθήκες σε μια συγκυρία χρονική, η οποία δεν ευνοεί, όμως θέλω να επιβεβαιώσω ότι όλος ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του κράτους είναι εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Δίνουμε τον αγώνα μας ώστε να προασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή και να έχουμε όσο το δυνατόν ελάχιστες υλικές ζημιές και βέβαια να περιορίσουμε την εκδήλωση και τη συνέχεια της πυρκαγιάς και να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον, το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάτω από δύσκολες συνθήκες» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το πως ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «άρχισε από καύση υπολειμμάτων σε Ελαιώνα». «Το ανακριτικό κάνει τη δουλειά και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Έχουν καεί 20.000 στρέμματα

Την ίδια στιγμή, δυστυχώς το πύρινο μέτωπο που καίει για περισσότερες από 20 ώρες έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την πυρκαγιά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έως τώρα έχουν καεί 20.000 στρέμματα δάσους.

Απεγκλωβισμός κατοίκων από την Κοκκιναρέα Μεγάρων

Το βράδυ της Πέμπτης απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι από την Κοκκιναρέα Μεγάρων, καθώς υπάρχει ο φόβος των Αρχών για επέκταση της πυρκαγιάς. Οι φλόγες έφτασαν μέσα τον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε εσπευσμένα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι και δόθηκε εντολή να επέμβει ο στρατός για να απεγκλωβιστούν άτομα με αναπηρίες.

Η πυρκαγιά ήταν τόσο δυνατή που δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους. Σημειώνεται ότι τα σχολεία αύριο στα Μέγαρα θα παραμείνουν κλειστά.

Πηγή: in.gr