Φωτιά στον Σχίνο: Πυκνός καπνός στο Λεκανοπέδιο, αποπνικτική ατμόσφαιρα και στάχτη στα μπαλκόνια!

Την ώρα που η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες (19/5) από τον Σχίνο Κορινθίας προχωράει ακάθεκτη χωρίς να έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου βλέπουν τα μπαλκόνια τους μες στη στάχτη, με τον πυκνό καπνό να έχει κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Φωτιά στον Σχίνο: Πυκνός καπνός στο Λεκανοπέδιο, αποπνικτική ατμόσφαιρα και στάχτη στα μπαλκόνια!

Δυσκολεύει η κατάσταση και στην περιοχή του Λεκανοπεδίου από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19/5) στην περιοχή του Σχίνου Κορινθίας και η οποία συνεχίζει ακόμα να κατακαίει τα πάντα που βρίσκει στο πέρασμά της.

Οι παρενέργειες της φωτιάς, εξαιτίας της οποίας έχουν εκκενωθεί οικισμοί αλλά και μοναστήρια στην ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου, καθώς έχει περάσει και στην περιοχή της Αττικής, έχουν γίνει εμφανέστατες και στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Κορινθία: Απομακρύνονται προληπτικά οι κάτοικοι του Αλεποχωρίου, λόγω της μεγάλης πυρκαγίας

Συγκεκριμένα πυκνός καπνός έχει σκεπάσει τον ουρανό της Αθήνας, του Πειραιά και των προαστίων τους από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (20/5). Ταυτόχρονα η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανασάνουν βλέποντας παράλληλα σκοτεινιασμένο τον ουρανό πάνω από τα κεφάλια τους.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμα πως η τέφρα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν αυτές τις ώρες έχει μεταφερθεί από τον τόπο εξέλιξης της πυρκαγιάς μέχρι την Αθήνα και τον Πειραιά, με συνέπεια οι κάτοικοι να βρίσκουν τα μπαλκόνια των σπιτιών τους γεμάτα στάχτη!