Κόρινθος: Μαίνεται η φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου - Εκκενώθηκαν δύο χωριά, ζημιές σε σπίτια

Η φωτιά ξέσπασε αργά τη νύχτα σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου, πολύ κοντά στο οικιστικό κομμάτι - Εκκενώθηκαν δύο χωριά - Πληροφορίες για ζημιές σε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια.

Κόρινθος: Μαίνεται η φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου - Εκκενώθηκαν δύο χωριά, ζημιές σε σπίτια

Σε εξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά εξελίχθηκε και μάλιστα σύντομα το μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε αργά τη νύχτα σε δασική έκταση δίπλα στα πρώτα σπίτια του οικισμού του Σχίνου Λουτρακίου Κορινθίας.

Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύχτια. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 90 πυροσβέστες με 28 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές , ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Με εισήγηση του επικεφαλής της Πυροσβεστικής στο σημείο και με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκκενώθηκαν τα χωριά του Σχίνου και της Αγίας Σωτήρας. Ταυτόχρονα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην διασταύρωση Αλεποχωρίου και στο ρεύμα προς Σχίνο.

Ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες προκάλεσε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, ενώ υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου, αν χρειαστεί, να γίνει προληπτική εκκένωση του οικισμού Βαμβακές.

Κόρινθος: Μαίνεται η φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου- Εκκενώθηκαν δύο χωριά, ζημιές σε σπίτια
KORINTHOSTV.GR

Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο ήδη για επέκταση της φωτιάς σε κάποια σπίτια, ωστόσο μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει πληροφορίες για ζημιές σε τουλάχιστον ένα σπίτι.

Κόρινθος: Μαίνεται η φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου- Εκκενώθηκαν δύο χωριά, ζημιές σε σπίτια
KORINTHOSTV.GR

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και καταφτάνουν διαρκώς ενισχύσεις από Αττική και από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου ακόμα και από την Αρκαδία, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως περίπου 5 μποφόρ. Οι άνεμοι αλλάζουν διαρκώς κατευθύνσεις πλέον, πότε ανατολικοί και πότε δυτικοί, με αποτέλεσμα σε άλλες φάσεις να σπρώχνουν οι άνεμοι την φωτιά προς τα Γεράνια Όρη και σε άλλες φάσεις προς την παραλία.

Το στοίχημα της Πυροσβεστικής είναι τεράστιο, καθώς καλείται όχι μόνο να προστατέψει τις περιουσίες και τους ανθρώπους στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και να αποτρέψει μέσα στην νύχτα και με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να φύγει προς τα Γεράνια Όρη, ωστόσο ήδη εξαιτίας των τεράστιων ενισχύσεων από Αττική και Πελοπόννησο που έχουν σπεύσει στο σημείο, υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία.

Μάλιστα, μεταδίδεται ήδη μία καλύτερη εικόνα του πύρινου μετώπου από τις δυνάμεις που επιχειρούν και προσπαθούν να σχηματίσουν κλοιό γύρω από την περίμετρο της φωτιάς, παρά τις δυσκολίες και που έχουν και στην πρόσβαση από το υποτυπώδες οδικό δίκτυο.

Συνολικά πλέον στο σημείο μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν τα μεσάνυχτα, αποτελούνται από 87 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ επί τόπου έχει σπεύσει και έχει τεθεί επικεφαλής των προσπαθειών και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.

Στο Σχίνο Λουτρακίου ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου ο υπαρχηγός του Σώματος, ο αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν για να κατασβεστεί η δασική πυρκαγιά.

Παράλληλα, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού μεταβαίνει στο Σχίνο, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Πηγή: News247.gr