Ινδία: Τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν τα 25 εκατομύρια

Η Ινδία πλήττεται -εδώ και μήνες πλέον- σκληρότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο από την πανδημία, καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος του που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη χώρα αυτή προκάλεσε έκρηξη των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση: ξεπέρασαν επανειλημμένα το όριο των 400.000 το προηγούμενο διάστημα.

Ινδία: Τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν τα 25 εκατομύρια
Photo Credits: Reuters

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά στην Ινδία έχει πλέον ξεπεράσει τον αριθμό των 25 εκατομμυρίων.

Οι μολύνσεις που καταγράφηκαν στη χώρα μέσα σε 24 ώρες ανήλθαν σε 263.533, επίπεδο που παρότι σήμανε τη συνέχιση της πτωτικής τάσης που υποδεικνύουν τα επίσημα δεδομένα τις τελευταίες ημέρες άρκεσε ώστε η χώρα της Ασίας να γίνει η δεύτερη που ξεπέρασε το τρομακτικό αυτό ορόσημο.

Το προηγούμενο 24ωρο πάντως σημειώθηκε νέο τραγικό ρεκόρ 4.329 θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο γιγαντιαίο κράτος των 1,3 δισεκ. κατοίκων έχει φθάσει τους 278.719 νεκρούς επί συνόλου 25,23 εκατ. μολύνσεων.

Ειδικοί επισημαίνουν τις τελευταίες ημέρες ότι οι επίσημοι αριθμός είναι αναξιόπιστοι, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς αριθμού τεστ στις αγροτικές περιοχές της επαρχίας, όπου ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ