Κάλυμνος: Παράταση του lockdown για μια εβδομάδα

Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζουν οι μετρήσεις στην Κάλυμνο οδήγησαν την Πολιτεία στην παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τη Δευτέρα (24/5)

Κάλυμνος: Παράταση του lockdown για μια εβδομάδα

Την παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων στην Κάλυμνο έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου στις 06:00 αποφάσισε η Πολιτική Προστασία για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα, με εισήγηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και των επιδημιολόγων της Επιτροπής Επιδημιολογικού Χάρτη, αποφασίστηκε η παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων έως και τη Δευτέρα 24-05-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μάλιστα σημείωσε σχετικά: «Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό παρά τη μικρή πτώση των τελευταίων 24ώρων στην Κάλυμνο. Αποφασίστηκε για ακόμα μια εβδομάδα να παραμείνει το νησί σε ειδικό καθεστώς και όλα δείχνουν ότι, εφόσον συνεχιστεί η πτώση των κρουσμάτων, θα είναι και η τελευταία.

Λίγη υπομονή ακόμα από τους κατοίκους και επιμονή στα μέτρα, έτσι ώστε η άρση των ειδικών μέτρων να γίνει με ασφάλεια και χωρίς ρίσκα και τα όμορφα νησιά μας να επανέλθουν στην κανονικότητά τους».