ΕΠΑΘΛΑ: Ενεργοποιήθηκε η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας

Στον αέρα του διαδικτύου βρίσκεται από σήμερα η ιστοσελίδα της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας. Τι δήλωσε ο γ.γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, για την ΕΠΑΘΛΑ.

ΕΠΑΘΛΑ: Ενεργοποιήθηκε η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας

Ενεργοποιείται από σήμερα (13/5) η ιστοσελίδα της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (EΠΑΘΛΑ).

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και ενημερωτικό, πληροφοριακό και εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο διατίθεται προς χρήση από τους ενδιαφερόμενους αθλητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.

Στην ιστοσελίδα συμπεριλαμβάνεται επίσης και η πλατφόρμα υποβολής ανώνυμων / εμπιστευτικών αναφορών για περιστατικά χειραγώγησης αγώνων, στην ενότητα «Προστάτεψε το άθλημά σου».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της ΕΠΑΘΛΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε: «Η ιστοσελίδα θα είναι μια πολύτιμη πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης προς κάθε μέλος της αθλητικής κοινότητας στα θέματα της αντιμετώπισης της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων. Αντίστοιχα, η πλατφόρμα υποβολής ανώνυμων αναφορών θα αποτελέσει μια πύλη αλληλεπίδρασης, όπου θα μπορούν να υποβάλλονται εμπιστευτικά αναφορές για σχετικά θέματα, οι οποίες θα αξιολογούνται από ειδικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων και θα δρομολογούνται αρμοδίως για πειθαρχική ή και ποινική διερεύνηση».

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε στη διάθεσή μας ένα πολύτιμο ψηφιακό εργαλείο που μπορεί να συμβάλει τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και καταστολής για την αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα ζητήματα στον σύγχρονο αθλητισμό, αυτού της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων».

Στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση ανατρέχοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.epathla.gov.gr.