Πέθανε ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της Lavipharm, Θανάσης Λαβίδας

Απεβίωσε το Σάββατο (8/5) ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας, ο οποίος ήταν ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Lavipharm που δεσπόζει στους κλάδους των φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα.

Πέθανε ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της Lavipharm, Θανάσης Λαβίδας

Ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαΐου, έπειτα από μάχη που έδωσε επί μήνες με τη λευχαιμία.

Ο βασικός μέτοχος της Lavipharm νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η απουσία του Θανάση Λαβίδα αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στην εταιρεία, η οποία θρηνεί τον χαμό του.

Ποιος ήταν ο Θανάσης Λαβίδας

Γεννημένος στην Αθήνα το 1948, αναλαμβάνει τη διοίκηση της Lavipharm το 1976. Η μητρική εταιρία, Lavipharm ΑΕ, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1995.

Σήμερα η Lavipharm κατέχει ηγετική θέση στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Ο Θανάσης Λαβίδας ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) και πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αμερικής, ενώ μεταξύ άλλων ήταν αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), έχοντας αναλάβει την ευθύνη της διεθνούς δραστηριότητας (SEV International).

Είχε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη φαρμακευτική χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήταν επίσης κάτοχος Master και Bachelor of Science στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximillian του Μονάχου, καθώς και κάτοχος MBA από το Institut Supérieur de Marketing et de Management στο Παρίσι.

Μιλούσε άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Ήταν παντρεμένος με τη Βάνα Λαβίδα και είχε 4 παιδιά.

Πηγή: in.gr